Alla inlägg under november 2009

Av Hartelius - 13 november 2009 07:18

Vaken sen stax efter sex. Usch så tidigt! Vi lät Moa ligga och grymta en halvtimme innan Karl fixade välling och kom med det lilla flickebarnet till mig i sängen. Det hade varit jättemysigt om lilla fröken bara hade velat ligga stilla.......





Idag är det dags för provtagning på MVC (mödravårdcentralen). Kan hända att jag har något som kallas för "graviditetsklåda", minns inte vad det egentligen hette men det är iaf en verklig åkomma (jag trodde nästan att det satt i mitt huvud). Så i skrivandets stund har jag fastat från 22:00 igår kväll vilket innebär en ofantligt hungrig och törstig Jenny. Varför jag skriver om mig själv i tredjeperson

måste helt enkelt bero på uttorkning och energibrist, ingen annan förklaring känns rimlig! Men snart, klockan åtta, sticker barnmorskan sprutan i mig och tömmer mig likt en vampyr. Hoppas bara provsvaren säger att jag är sjuk så jag kan få lite medicin.




*********

Av Hartelius - 12 november 2009 15:34


...och jag fick med beröm GODKÄNT!!! Endast fem ynka poäng från VG men vad gör det för jag är ju iaf GOOOOOODKÄND!!! Jippi!!!!!


Nyss kom Karl hem från skolan med inte bara en bukett blommor till mig utan även en julstjärna. Han har aldrig tidigare gjort något så romantiskt för mig så när jag läste det tillhörande kortet föll en liten tår....

Tack så mycket älskling! Och eftersom du köpte en JULstjärna -visst får jag börja pynta lite då...??!


Moa såg ut attbehöva en "pick-me-up" så jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa....  

Det var allt för denna dag. 

Hoppas alla får en härlig torsdagskväll för det ska iaf jag!


***********

Av Hartelius - 12 november 2009 14:37

Moa har just upptäckt u-ringningar och vad som finns där nere.... Mycket spännande..!


Pappa Karl med en dansant tös. De sitter nämligen vid datorn och lyssnar på barnvisor och Moa sken som en sol -var tvungen att ta fram kameran.


 

 Förra veckans tjejkväll här hemma hos oss.

Johanna, Katrin, Angelika, Erika, Sanna och jag samsades om utrymmet runt köksbordet.

Johanna, Kat och Erika stickade -i olika fart (och nej Johanna, jag ska inte nämna vem som var långsammast...). Angelika målade en teckning, Sanna svampade vin och jag hittade tillslut mitt gamla korsstygn efter ett visst letande efter något pyssel.


***********

Av Hartelius - 12 november 2009 09:50

Kom bara att tänka på en viss diskussion som utspelade sig i vårt vardagsrum för drygt 1,5 år sedan med bland annat jag och Markus som deltagare... Nu när jag skriver mitt exjobb inom idrottsvetenskapen och läser en massa "genus-böcker" gissar jag på att diskussionen kommer blossa upp igen... *längtar* ....hahaha...


Av Hartelius - 7 november 2009 20:32

Tidigare kunde jag bli hur arg som helst utan att få tårar i ögonen. Numera är det precis tvärtom. Jag hatar det! Fast det är ju egentligen ganska frigörande. F*n! Jag är så labil! Jag kan inte ens tycka något utan att ångra det nästa sekund och tycka något annat. Ja det är inte lätt att vara gravid, jag säger då bara det. Och inte kan det vara lätt att vara gift med en gravid kvinna heller..... Var så fruktansvärt arg och sårad tidigare ikväll att jag höll på att gå sönder och hur tacklar min kropp det? Jo, genom att spruta ut tårar som om mina ögon var kulsprutor... Gissa hur jag kommer se ut imorgon? Som någon nyopererad medelålders tant med tidigare problem med hängande ögonlock... Japp, precis så!

Tur iaf att dessa översvallande känslorna tar slut och att man blir som vanligt igen annars hade jag nog hamnat på förlossningen i förtid. Jäklar vilket liv det blir i magen när man är upprörd. Antingen försöker hon komma åt pappa Karl med en vänsterkrok (alternativt hoppspark) för att han gör mig så upprörd eller så gör hon allt för att få mig  att "snap out of it". Vilket som så är vi iaf båda två lugna nu (jag och lillbebben) och ni behöver inte oroa er för Karl, han har överlevt syndafloden och sitter i skrivandets stund vid köksbordet och pysslar. Livet är tillbaka i sin stilla lunk...


Nu väntar kudden på mig efter en otroligt ansträngande plugg- och städdag. Somnar nog innan jag lyckats inta horisontalläge men det i sig säger ju inte så mycket med tanke på att det sin lilla tid... hahaha!


Lev väl!



Av Hartelius - 7 november 2009 07:15

Vaknade tidigt för att hinna gå ut med hunden innan jag ska med bussen till biblioteket för dagsens pluggsession. Klok som jag är (jag är faktiskt det!) kollade jag nyss upp öppettiderna och tydligen har bibliotekspersonalen gått och tagit sovmorgon... Trodde de var morgonmänniskor av rang... Jaja, får väl sitta i Lindellhallen och läsa några rader ur en bok tills de öppnar.


Klockan tolv har jag iaf lovat att vara tillbaka i hemmets lugna (?) vrå för att Karl ska hinna till sitt nya jobb. Vi kör på klapp-klapp-systemet idag, egentligen samma sak som igår. Det innebär att vi inte är hemma samtidigt men får en sjuhelsickes massa gjort!


Nu kaffe- och tekokning och sen puss på Moa innan stress till buss!


Ha en bra dag mina vänner!

Av Hartelius - 6 november 2009 08:55

Sitter nu första dagen på skolan och ska sätta igång med exjobbet på riktigt. Hade möte med min handledare igår och jag känner mig totalt motiverad. Skönt! Denna vecka och hela nästa vecka befinner sig Moa och jag här i Umeå men veckan efter det åker vi till Skellefteå. Tanken är att jag ska få så mycket läst och skrivit som möjligt samt att jag ska hinna umgås med alla er "där hemma".


Det preliminära Skellefteå/Umeå-schemat ser ut så här:

V. 45 Umeå

V. 46 Umeå

V. 47 Skellefteå

V. 48 Umeå

V. 49 Skellefteå

V. 50 Umeå

V. 51 Skellefteå

V. 52 Mån-ons = Umeå & Skellefteå över juldagarna (Onsdag och framåt)!

V. 53 Mån-ons = Skellefteå & dagarn kring nyår i Umeå (torsdag och framåt)

V. 1 Umeå (slutklämmen på arbetet)

V. 2 Umeå (Opponering och inlämning av exjobbet)


Hoppas nu bara jag lyckas hålla min tidsplan som jag idag ska sätta mig ner och fylla i. För lyckas jag med det då kommer jag med största sannorlikhet att lyckas bli klar med arbetet i tid!

Nu är klockan över nio och det är dags att sätta igång.


Ha en bra dag allihopa!


*********


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards