Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Hartelius - 4 februari 2010 07:44

I tisdags gick proppen, slemproppen alltså. Hade aldrig tidigare hört talas om den innan graviditeten med Moa. Jag som så många andra trodde att förlossningen startade iom att vattnet går men tydligen så finns det även en slempropp.


Enligt några källor på internet fungerar proppen som ett skydd för barnet mot bakterier och annat som annars skulle kunna komma in i livmodern. Däremot så är det inte ett säkert kort på att förlossningen startar när proppen går, till skillnad från när vattnet går. 


För det mesta lossnar den när värkarna börjat, men ibland kommer slemproppen redan två veckor innan barnet föds, men det hör dock till ovanligheterna. Slemproppen kan gå i omgångar där delar kommer ut, och den kan också återbildas.
Att slemproppen går är alltså inte ett tecken på att förlossningen nödvändningtvis kommer starta med en gång, utan snarare att det närmar sig och att du bör vara redo. Varför den lossnar beror helt enkelt på att livmoderhalsen börjat vidga sig.


Så, här står vi nu med en fot i lilla familjelivet och en fot i mellanstora familjelivet, eller landet kaos som jag tänker mig att vi kommer besöka i si så där fyra-fem år framöver.

Nu suktar tydligen efter en banan för hon står och pekar på fruktfatet och säger "naan". Hihi! Vilken liten sötnos, snor och feber till trots!


Kram på er alla!

/Jenny


 

Moa senior och vår Moa (junior) på 1års-kalas hos "föräldragruppskompisen" Alvin.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards