Alla inlägg under mars 2009

Av Hartelius - 16 mars 2009 11:38


Sällan jag blir så glad som när jag hör "When you were young" med The Killers.

Låten i sig kanske inte är den gladaste och videon är då absolut inte det, men mina minnen till låten säger något helt annat!


"Minne" 1

Jag träffade Karl och han öppnade upp mina ögon för musik som inte spelas varje dag på radio. Musik som har små korta speciella textrader eller kanske en gitarr som spelar en underbar slinga någonstans i låten. Iaf musik som skapats av duktiga musiker som älskar vad de gör och inte bara gör det för pengarna eller skapar låtar som alla låter likadant (Därför, Sofia, kom jag i kontakt med Thailändsk musik -för att Karl visade mig).


Minne 2

Ett relativt fullt dansgolv på NH (Nationernas Hus, ett uteställe endast för studenter) när Karl och Katrin var dj. Vi var några glada som gått dit för att dansa och stödja dem när de spelade. Denna låt ljöd i högtalarna en gång under kvällen och vi dansade oss svettiga. Jag hade bara hört den någon gång innan så jag kunde inte hela texten utan bara refrängen men tyckte att den var himla bra ändå!


Minne 3

Här kommer det. Det minnet!

NH.

Alla i min idrottsklass var där.

Alla var uppklädda till tänderna.

Detta var vår avslutningskväll.

Stämningen var på topp!

Karl (och Kat?) var dj och den bästa musiken spelades (passar min musiksmak iaf).

Dansgolvet blev så småningom fullt, inte bara av oss idrottsnördar utan även ett par vanliga dödliga (portarna till NH öppnades ju för allmänheten efter att klockan slagit 22:00).

Det blir trängre och trängre på dansgolvet och vart jag än tittar så ser jag folk jag känner.

Alla lika glada!

"When you were young" börjar spelas.

Jag kan nu texten utantill och sjunger för full hals, precis som alla andra!

Vi hoppar.

Vi studsar.

Hela dansgolvet svajjar.

Alla är så lyckliga!


Åhh vilken kväll! Får en liten tår i ögat..


Bjuder här på ett smakprov.

Bara lite synd att mitt favoritställe i låten inte finns med på just denna spelning. Då skulle sångaren (gissar jag) mot slutet av låten spela en liten grej på synten.. jaja, man kan inte få allt här i världen. Älskar för övrigt sångarens små tics eller manér på scen....


Ta gärna en extra titt på trummisen i bakgrunden. Är han inte lite lik Björne?!

Första bilden är på Earl i serien "My name is Earl" och den andre är på Ronnie Vannucci (trummisen).


Nu är detta en gammal bild på allas vår älskade Björn.

Idag har han mer hår och ännu mer ansiktsbehåring.... Tro mig, sjukt lik!


Lyssna och njut!







Av Hartelius - 16 mars 2009 11:27


Jag och Sanna har startat en tävling, från och med idag. Den som varit ute och gått flest minuter när hon är tillbaka från sin praktik på skärtorsdagen får en trisslott av den andre. Vi har ett minimum på 20 minuter, allt under det räknas inte som en promenad. Detta kommer bli kanon, om inte annat iaf för Stella. Det garanterar ju att jag är ute med henne minst två promenader per dag (Jag och Karl delar på ansvaret för hennes promenader, så ni behöver inte oroa er för att hon endast får två per dag. Hon får minst fyra!).


Tyvärr så blev promenaden till BVC och tillbaka inte tjugo minuter så jag får gå ut snart igen så att mina första minuter blir registrerade!

Moa väger iaf 5250 g nu och är 58 cm lång. Hon växer så det knakar med andra ord. I övrigt tyckte vår barnmorska Irene att Moa är otroligt tjusig! Men vem håller inte med om det?!


*************************************************

Bilder från den gångna veckan kommer senare i afton/kväll. Mycket har hänt här hemma och jag har faktiskt lyckats avsluta några projekt, vilket är anledningen till att jag inte haft tid till att blogga...


Hejsvejs!


Urk

Av Hartelius - 12 mars 2009 18:10


Precis så mår jag..

Jag och Moa drog oss i morse till halv tolv. Var bara halvvaken när jag ammade under den tiden. Klev upp. Gav henne lite mat. Vi båda slocknade igen vid halv två. Blev väckt vid fyra. Gick ut med henne till Karl som fick ge henne mat. Jag själv gick tillbaka till sängen och sov en timme till...

Vad hade jag gjort om inte Karl varit hemma idag? Tur i oturen att hans tandläkarbesök blev inställt!


Nu är jag iaf uppe på fötter och resten av familjen är ute på en promenad så att jag får några minuter för mig själv. Ska försöka avsluta köksprojektet som jag varit alldeles uppbunden i i några dagar nu. Har dock inte "papper" så att det räcker till alla köksluckorna, men jag kan ju iaf använda upp de som jag köpt.


Först en snabb promenad med grannhunden Doris.


P.S Johanna jag tycker inte ett dugg synd om dig som får gå ensam på IKEA... tänk den som fick göra det.... *drömmer mig bort för en stund* D.S



Av Hartelius - 12 mars 2009 00:27

Nu är jag trött. Jag vill sova. Tänk om man kunde få sova. Älskar Moa ändå!

Av Hartelius - 11 mars 2009 10:57


Tänk.. aldrig trodde jag att jag skulle sitta och lyssna på thailändsk musik.. men nu gör jag det. Om man bara visste vad de sjöng om, kan ju bara gissa.


Här är ett smakprov.


Av Hartelius - 7 mars 2009 17:41


Vill passa på och tacka för alla paket som vi fått från allt-för-långt-bort -boende-släktingar i Sverige!


Farmor Birgitta

Farfar Lars

Gammelfaster Sara & gammelfaster Rolf (!)

Gammelmoster Kristina med familj

Moster Pernilla med familj


Har genom hälsningar förstått att det är några stycken som följer våra bloggar för bildernas skull. Nu har vi varit lite dåliga på den fronten så jag vill passa på och uppdatera.


Hon är ju så söt att man vill äta upp henne!


Spelar kort med Pappa. Tjuvkikar lite på vad gudfader Jonas har på hand...


Hmmmmm... ser ut som att gudmor Sanna sparar på 8:or... Good to know!


 

Titta vilken pussmun hon har! Och inte har hon fått den genen av mig inte... 


 

Hihi... Lyckades äntligen få ett kort på hennes söta lilla tunga. Den är alltid utanför munnen, men är svår att få med på kort..


 

Moa stark!


Tant Sanna på besök.


Morbror Jonas.


En väldigt hungrig tjej som försöker äta upp mammas hand.


 

Lite kvällsmys i soffan.


Kram till alla från sötnosen samt föräldrarna!


Av Hartelius - 7 mars 2009 16:58


Fick sovmorgon i morse. Skönt! Karl tog hand om Mosan efter sista morgonmatningen vid 06:00. Bror Jonas är kvar hos oss sen igår för lite extra mystid med Moa då han åker till Bali på måndag (den grisen...). Mamma och moster Yvonne (Sannas mamma) åkte istället tillbaka till Skellefteå efter en dagsutflykt till oss. Mysigt iaf att Jonas valde att stanna kvar.

Pojkarna gick iaf över till Björn igår kväll för lite speltid och jag, Sanna och Moa mös ihop till en film. Faktiskt förvånad över att "Sex and the City -The movie" inte var så dålig, till råga på allt sevärd.

En ny favorit i hushållet är Rocky Roads glass i smaken strawberrycheesecake som jag avnjöt till filmen!


Snart kommer Sanna och vi ska äta tacos tillsammans. Färga mitt hår igen, börjar bli lite urtvättat rött och det är inte snyggt! Sen ska jag även g¨å lös med saxen i Kalles hår. Blir det fult tar vi fram trimmern istället och "rakar bort" allt.


Önskar er alla en trevlig helg!


Av Hartelius - 3 mars 2009 15:45


Än så länge har dagen varit underbar! Har äntligen sytt oc häftat klart min lilla pryl som nu kan titulera sig familjens dröm/måltavla! Sen har jag även varit ute med Moa och Stella på en underbar promenad. Stella var inte särskilt nyfiken på de andra hundarna och hon tyckte att det var kul att jag busade med henne lite i snön...


Fortsatte även träna drag fast denna gång inte utanför huset utan nere vid sjön. Hittade en bra väg som var tillräckligt rak och lång så jag hade hela tiden koll om det kom någon som kunde tänkas störa..Men det gick verkligen hur bra som helst och det syns så tydligt att fröken Stella njuter av att få arbeta på riktigt. Det måste nog se ganska roligt ut när vi sätter igång.. hon sätter av i världens fart och efter kommer jag som skjuten ur en kanon, och inte för att jag vill det utan för att halva draglinan är en "gummisnodd"... Kan ni se det framför er? Jag försöker hålla emot för att hon ska få dra ordentligt men hon är betydligt mycket starkare än jag fattat så hon springer med lätthe, vilket istället resulterar i att jag flyger fram när gummisnodden spännts ut allt den klarar av.... Behöver jag tillägga att jag idag har ont i lårmusklerna?


*************************************

Älskar herr Mraz's röst och inte blir låtarna sämre av att han skriver så bra och otroligt fyndiga textrader...


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards