Alla inlägg under januari 2010

Av Hartelius - 4 januari 2010 12:00

Idag fyller Moa ett år! Stort grattis och tack ska ni ha!

Av Hartelius - 3 januari 2010 07:58

Jag blir inte klok på Moa ibland. Hon brukar sova till 6-7 på morgonen, få lite välling och sen vara uppe till strax efter 10 då hon fått lunch. Då sover hon 1-2 timmar för att sedan vara vaken till 15-16 då hon sover en stund igen, för att sedan gå i säng vid 19-20. Så har det alltid varit, ungefär.


Men nu när vi är här nere så är det helt bakvänt och tokigt. Igår till exempel så vaknade hon strax efter 7 på morgonen. Vi lade oss och sov mellan 10-11.15 och sen så somnade hon inte förrän 21 på kvällen. Vilket borde betyda att hon däckar för att sova natten lång. Men icke då. Farmor sov med henne inatt, och klockan 6 kom hon in till mig ocg bad mig ta över för hon hade inte sovit en blund. Självklart tog jag över med förhoppning om att en flaska varm välling skulle söva henne igen.


Eller hur. Klockan är nu 8 och Moa visar inga som helst tecken på trötthet. Jag däremot, är sjukligt trött och har inte sovit en hel natt sedan jag kom ner hit dagen före julafton. Huvva!


Men det är bara att bita ihop. Jag tror att Moa är inne i nån tillväxtperiod med både tandvärk och växtvärk, och att det är därför hon inte sover som hon ska. För det rycker i kroppen på henne så fort hon somnar, som om hon får muskelryckningar. Stackars liten.


Jag hoppas ni alla får en bra dag! Vi väntar besök av farbror Jens vid 11-snåret och innan dess skall det kikas slalom, matas Moa och kanske tagas en promenad, även om jag tror det är för kallt idag (-18).


Adieu!


/Karl

Av Hartelius - 2 januari 2010 16:49

Jag (Jenny) och Stella åker från Kusmark imorgon söndag, någon gång under eftermiddagen. Måndag och tisdag kommer jag spendera med att storstäda, baka, göra en intervju till mitt examensarbete samt ett rutinbesök på MVC.

Sedan vid 20:00 (tisdag) anländer resten av familjen till Umeås flygplats. Jag kanske har kramats färdigt vid 21:00-tiden och då åker vi hem till Mariehem...


Onsdag eftermiddag bjuder Moa på födelsedagsfika, ska vi säga vid tre-tiden, då även möjlighet att utbyta jul- och nyårsskvaller finns. Har alla skaffat sig ett nyårslöfte? Om inte så har ni iaf några dagar på er. Känn ingen press, men bara så att ni vet så kommer det som nyårslovas nedskrivas och påminnas om -heeeeela året ut!


Längtar efter er alla; nära och kära, grannar och andras grannar (alltså ni som inte är våra grannar)!

Ses i veckan?!


/J


P.S Lite piggare idag! D.S

Av Hartelius - 1 januari 2010 22:34

Hormoner som spökar, tung kropp och idag även tung i sinnet, en begynnande förkylning (?) och ett herrans liv i magen (tror nästan hon försöker gräva sig ut..) gör att jag de senaste tre dagarna varit extra trött.


Mer bloggande kommer. Lovar. Men inte än på någon dag. Ledsen..


/J

Av Hartelius - 1 januari 2010 14:15


Här kommer lite bilder för att illustrera vår vardag!

 

Moa ligger väl inbäddad i vagnen under en kall promenad ner till havet och tillbaks.

Under samma promenad - glad och go. Innan hon blev vansinnigt arg på pappa för att han var så hemsk och hade henne fastspänd.

   

Ett besök på Bohusläns Museum hanns med. Men för Moa var det roligaste att gå ur och in i leksaksvagnen i leksaksrummet. Kultur? Näe. Men en kul tur!

Vi går vidare på temat att klättra in i saker. Här ovan är en korg hon vanligtvis har sina leksaker i - men nu fick den själv bli leksaken!

 

På julafton klädde vi ut Moa till tomte och gick runt i grannskapet. Ingen var hemma men Moa var söt ändå!

 

Moa är oftast glad - och hon låter hela tiden! Antingen är det da-da-da eller GRRRR (som Stella) eller så är det ett hostande eller så är det ett förnöjt småsjungande.

   

Och som avslutning ett foto på vägen ner från mammas som leder till havet. Så här kallt (-15) har det inte varit här på mången år. Härligt att vi åkte hit! (synd att vi båda är förkylda)

Nu vankas det Moalek medan farmor lagar mat. Snart kommer faster Katrin hem från nyårsfirande med vänner i Uddevalla. Skönt att vissa kan roa sig... Jag, mamma och Moa somnade kl tio igår kväll. Första gången i livet jag missar tolvslaget. Så är det!

Gott nytt år och med förhoppningar om ett bra 2010 önskar vi så länge! Och så hoppas vi att mamma Jenny kan blogga någon gång också! ;)

/Karl & Moa


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards