Alla inlägg den 3 september 2009

Av Hartelius - 3 september 2009 22:31

Ber på förväg om ursäkt för den dåliga kvalitén men så blir det när man använder datorn som filmkamera...



Av Hartelius - 3 september 2009 21:47


Jag skäms inte.

Jag är inte missnöjd.

Känner mig snarare stolt över att vi faktiskt får ekonomin att gå ihop varje månad.

"PLUS" får gärna komma och intervjua oss igen någon gång. Det var ju faktiskt inte så farligt som jag trodde...


Nu ska en liten kvällsmacka intas och sedan ska jag knoppa för dagen.


***



Av Hartelius - 3 september 2009 11:56

Ikväll kl 21:00 på ettan är jag och Karl med i programmet PLUS. Ska bli spännande att se hur journalisten och fotografen klipper ihop det hela och om man framstår som ett ekonomiskt pucko eller åtminstone som någon lagomt vettig.


Att vi ska vara med i programmet beror faktiskt på denna blogg. En reporter på SVT här i Umeå letade efter "annorlunda" studenter, alltså inte den typiska 19-åriga partyprissen boende i korridor utan någon med t.ex alternativa boendeförhållanden, annorlunda inkomster mm. Tanken från hennes sida var att göra två filmade inslag som skulle provas som pilot på deras internetsajt. Sagt och gjort. Hon träffade mig och Karl och sedan även en kille som endast lever på studiestödet (alltså inget lån) och emellanåt genom att laga bortkastade cyklar och sedan sälja dem.


Tydligen så tyckte hela redaktionen att det var en bra programidé så en annan journalist/reporter ringde upp mig och bad att få komma för en längre intervju som sedan skulle hamna i rutan. Spännande! Jag och Karl gick med på det och fick återigen chansen attröja och städa en hel del här hemma (det händer annars väldigt sällan).


Så här i efterhand är jag rädd att vi/jag får det att framstå som en lätt match att vara studenter och nyblivna föräldrar. Att ekonomin inte är ett enda stort pussel man måste få ihop i slutet av varje månad. Men, men... Allt beror ju på hur de klipper ihop materialet, så jag håller tummarna. Lite läskigt med tanke på att programmet visas i hela Sverige och att vår familj ska fungera som ett typexempel för alla studerande med småbarn... Ojoj... Nä, nu måste jag sluta tänka på detta och fokusera på något annat. Återkommer efter vi sett programmet.


Lev och må!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards